Wat doen wij als organisatie om werkdruk om te zetten in werkplezier? Onze collega’s Siepie en Antoinet vertellen in afl. 126 van de Professional vanuit je hart Podcast vol enthousiasme over de aanpak van werkdruk bij Regiecentrum Bescherming en Veiligheid. Sinds 2017 werken alle lagen van de organisatie samen om van werkdruk naar werkplezier te gaan.

Het begon met echte erkenning vanuit de directie. Dat gaf veel ruimte en daarmee werd de werkdruk een gezamenlijk probleem. Een projectgroep is aanjager van allerlei verschillende activiteiten en initiatieven die je in eerste instantie niet direct aan ‘aanpak werkdruk’ zou koppelen. We praten over organisatiecultuur met open-deuren beleid, iedereen mag meepraten en hoe de ondersteunende diensten en professionals in het primair proces samen optrekken. Over fitness, een voetbaltafel en een fotowedstrijd.

Podcast beluisteren?

Luister de podcast via je eigen podcastapp, Spotify.

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met Jeugdhulp Alles in het werk. Daarin komen diverse initiatieven samen om het werken in de jeugdsector aantrekkelijker te maken. Een van de projectgroepen is ‘Aantrekkelijke organisatie’ en daarbij is ook Regiecentrum Bescherming en Veiligheid bij betrokken.